Re-Sack herbruikbare groente & fruit zakjes

Re-Sack herbruikbare groente & fruit zakjes zijn zakjes om uw groenten en fruit in uw eigen herbruikbare zak mee te nemen vanuit de supermarkt.

 

Over Re-Sack

Re-Sack’s verhaal begint in 2010 toen ik nog studeerde op de HES in Rotterdam. Zoals elke student, was ik nog op zoek wat hierna te doen. Wanneer de uiteindelijke afstudeerscriptie eraan zat te komen besloot ik om mee te gaan met een studiereis naar New York en daarna een stage te lopen binnen een vruchtensappen bedrijf in Los Angeles. Het idee was om een business plan te schrijven over de distributie van een vruchtensap in Europa. Met de ervaring die ik in Los Angeles op deed met de sap werd ik me ervan bewust dat er geen mogelijkheden waren om het plan uit te voeren zoals ik voor ogen had. Dit omdat met het conserveren van de sap er unieke elementen verdwenen.

Ik vond het in Los Angeles geweldig, alhoewel het nogal rommelig was in vergelijking met Nederland. Toen in Los Angeles de gratis plastic zakken werden verboden door de overheid, kwam ik dat tot het bewustzijn dat ik helemaal achter het gebruik van herbruikbare producten in plaats van nutteloze wegwerpartikelen stond. Ik had het idee van de scriptie ingediend bij de HES en zij gingen akkoord mits er snel een nieuw plan kwam en het bedrijf ook werd opgestart.

Op 1-01-2011 ben ik begonnen met Made Sustained een distributeur van duurzame producten. Ik was op zoek naar een concept van coole producten die disposables als koffiebekertjes, water flessen, plastic zakken vervangen. Ik heb ook  herbruikbare groente & fruit netjes gemaakt van polyester in het assortiment, maar ik kreeg veel reacties waarom ze niet werden gemaakt van een natuurlijke materiaal. Toen ik opzoek was naar een fabrikant die deze tasjes kon fabriceren en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, ontmoette ik de perfecte partner. Daarmee was Re-Sack geboren.

Met Re-Sack wil ik een nieuwe gewoonte creëren, deze gewoonte is om uw groenten en fruit in uw eigen herbruikbare zak mee te nemen vanuit de supermarkt.

Sjoerd van der Helm
Entrepreneur